
Brunswijk sluit zichzelf niet uit als eventuele tegenkandidaat voor het vicepresidentschap
| waterkant | Door: Redactie
ABOP-leider Ronnie Brunswijk heeft zich afgelopen maandag fel uitgelaten tijdens de uitzending van het programma Bakana Tori op LIM FM. De nieuwbakken vicevoorzitter van De Nationale Assemblee in Suriname (DNA) belde in nadat hij vond dat burgers via het programma ophitsende en vernederende uitspraken richting hem en de ABOP deden, nadat hij als partijleider publiekelijk duidelijk had gemaakt dat hij één van de drie grote machtsposities voor zijn partij opeist.
Brunswijk maakte duidelijk dat hij slechts heeft aangegeven dat hij nog on speaking terms is met NDP-voorzitter Jenny Simons. Volgens de Surinaamse politicus heeft Simons verkeerd gehandeld door reeds in de
“Wat Jenny als leider heeft gedaan, is niet goed. Je mag nog niemand iets beloven totdat je tot het uiterste bent gegaan. Nu heeft ze Rusland al beloofd. Hoe gaat ze Rusland nu zeggen dat het niet meer kan? Daarom moeten we praten en wanneer we door hebben gesproken, gaan we beslissen wat de middenweg is. Jenny, come to me and talk to me”, stelde de ABOP-leider.
Brunswijk stelde overigens zelf niet het vicepresidentschap te ambiëren.
Maar volgens de ABOP-topman is hij bereid, indien de NDP hem weigert, om eventueel met steun van nog een VHP’er zichzelf met zeven zetels als tegenkandidaat te plaatsen voor het vicepresidentschap. Want dan heeft hij niets te verliezen. Indien hij wint, dan is hij vp en kan niemand hem weghalen. Indien hij verliest, dan gaat hij naar de oppositiebanken.
Volgens Brunswijk heeft hij reeds van 2015 tot en met 2020 in de oppositiebanken gezeten, waardoor hij helemaal geen vrees heeft om weer in de oppositie te gaan. “Als ik het besluit neem om mezelf kandidaat te laten stellen, dan win ik. Mi e wini allaman!”, aldus Brunswijk.
Volgens de ABOP-leider gaat het verhaal van zijn beoogde coalitiepartners niet op wanneer die stellen dat de geel-zwarte partij laat bij de onderhandelingstafel is aangeschoven. Op basis van de geschiedenis is gebleken dat gaan naar de Verenigde Volksvergadering (VVV) enige zekerheid biedt, aangezien het Front op papier ook de meerderheid in de VVV in 1996 had. Het resultaat was dat Jules Wijdenbosch van de NDP werd gekozen.
“De hele NDP, NPS, PL, BEP en A20 hebben maar 28 zetels. Wat ze konden bepalen was tot het kiezen van de parlementsvoorzitter en vicevoorzitter. Als ze verder willen gaan, dan hebben ze ABOP nodig om Jenny in het parlement tot president te maken.
Er waren 34 stemmen voor Adhin en als ze ook 34 in het parlement willen hebben, hebben ze ABOP nodig. Dus niemand moet me komen vertellen ‘je bent last-minute gekomen’. In de laatste minuut kan het juist die reservespeler zijn die het winnende doelpunt gaat scoren”, stelde de ABOP-leider die van rechtswege geen vp meer is.
| waterkant | Door: Redactie